Фасцинантни портрети од луѓе и животни на Стив Мекари

Стив Мекари е еден од најпознатите светски фотографи, најчести мотиви во неговата работа се луѓето и нивните изрази. Како што има кажано, целта му е да го долови изразот на душата на човекот кој го фотографија. Најмногу внимание им има посветено на луѓето во Азија, Индија и на Тибет.

Легендарниот американски фотографи покрај луѓето има направено фотографии и со животни кои се во интеракција со луѓето. Неговата последна книга е посветена токму на такви фотографии, кои зрачат со анимален магнетизам.