Демонстрантите во Хонгконг ѝ пркосат на забраната за носење маски

Маскирани демонстранти ги поплавија улиците на Хонгконг изминатиот викенд откако лидерката кери Лем донесе забрана за носење маски за време на протестите.

Демонстрантите ѝ пркосат на регулативата донесена во итна постапка, носејќи креативни маски со кои го кријат личниот идентитет.