Деца од 80-тите, бидете подготвени, се враќа „Homeworld“

Ако сте дете од осумдесеттите и времето сте го поминувале играјќи ги најпопуларните видеоигри, сигурно се сеќавате на Homeworld. Имаме добри вести за вас: наскоро излегува третиот дел.

Дваесет години подоцна на конференцијата PAX West конференцијата во Сиетл, стигна најавата за третиот дел. Компанијата Gearbox, во соработка со Blackbird Interactive ја креира новата верзија на играта.

Игrата сè уште е во рана фаза на развој и нема прецизен датум кога ќе излезе во продажба.