Живот

Австралиските војници се грижат за коалите повредени во пожарите

28. јануари 2020 - 20:43 | Б.С.Б.

Пожарите во Австралија оставија длабока трага на континентот, голем број жители на Австралија спасуваа животни додека низ неколку држави беснеа пожари.

Неодамна, австралискиот премиер Скот Морисон повика 3.000 резервни војници да помогнат во борбата со пожарите и евакуација на животните и луѓето од источниот дел на Австралија.

Војниците неуморно работеа со денови, односно недели во спасување и нега на коали и други животни, пишува Bored Panda.