Филм & ТВ

„Abominable“ ги надмина очекувањата на бокс-офисот

30. септември 2019 - 14:18 | М.С.

„Abominable“ ги надмина очекувањата на бокс-офисот со заработка од 20,85 милиони долари во Северна Америка и со 29,7 милиони во светот.

Анимираниот филм е на првото место на бокс-офисот во Северна Америка.

По „Abominable“ следат и „Downton Abbey“, кој две недели по премиерното прикажување заработи 58,5 милиони долари и „Hustlers“ кој е на третото место. Инаку, „Hustlers“ на светско ниво заработи 95,4 милиони долари.

Ова е целосната листа на филмови кои заработија најмногу за изминатиот викенд во САД и Канада:

1. „Abominable“ -  20 милиони долари

2. „Downton Abbey“  - 14,5

3. „Hustlers“   -   11,4

4. „It Chapter Two“  -  10,4

5. „Ad Astra“  -  10,1

6. „Rambo: Last Blood“ - 8,5

7. „Judy“  -  3

8. „Good Boys“ -  2

9. „The Lion King“ -  1,6

10. „Angel Has Fallen“ - 1,5