20 фотографии што ја одбележаа неделата

Пожарите во Калифорнија, протестите во Басра, Барселона и Хонгконг, Денот на мртвите во Мексико, заробени мажи кои биле дел од Исламска држава во Сирија, смртта на Абу Бакр ал-Багдади се дел од настаните кои светските фоторепортери ги забележаа во текот на изминатите седум дена.

Guardian објави нова галерија од дваесетте фотографии што ја одбележаа неделата.