20 фотографии кои ја одбележаа неделата

Протестите во Хонгконг, Модната недела во Париз, Светското првенство во атлетика се дел од настаните кои ги одбележаа последните седум дена.

Guardian објави нова галерија од 20-те најдобри фотографии актуелни во текот на изминатата недела.