10 фудбалски клубови кои потајно се банкротирани

Екипата на Football Daily често составува контроверзни листи на скокотливи теми. Во време кога фудбалот е на пауза поради пандемијата со Covid-19, имаа време да направат финансиска анализа на клубовите и да „пресметаат“ кои клубови се блиску до или веќе се „шворц“ поради лоши одлуки, непредвидени трошоци или едноставно фактот дека не освојуваат титули.