Совети од професионалец: ФБИ водич за читање говор на телото

Сигурно некогаш сте посакале да знаете да го читате говорот на телото на вашите соговорници, но никогаш не сте знаеле како. Поранешниот ФБИ агент Џо Наваро ќе ви покаже што значи невербалната комуникација, преку мали трикови и методи кои ги користат врвните професионалци.

Што значи кога вашиот соговорник ќе ги скрсти рацете? Во кои моменти ги триеме рацете и вкрстуваме прстите? Дали играч на покер навистина може да го скрие говорот на телото? Одговорот на овие прашања ќе го најдете во видеото на Wired.