Фит

Склекови за крај на тренингот: Зајакнете ги мускулите за една минута

22. октомври 2019 - 13:16 | М.С.

Доколку сте посветени на вежбањето, на крајот од напорниот тренинг треба да издвоите уште една минута за да направите склекови, вели фитнес тренерот Џереми Скот.

Наместете ја штоперицата на една минута и направете колку склекови можете.

Ваквата вежба е добра за градите, стомакот, рамениците, нозете, а максималното повторување во минута е најдобро за да го зајакнете горниот дел од телото. Освен тоа што ќе изгубите повеќе калории, ќе ги зајакнете мускулите.

Скот советува да се фокусирате на одржување на контролата и спуштање на телото. При секое повторување, спуштајте го торзото до подот и држете го `рбетот исправено. Избегнувајте спуштање на карлицата блиску до подот, за да направите повеќе склекови.

Доколку сметате дека неправилно ја правите вежбата, фитнес тренерот Скот вели дека најдобро е да направите кратка пауза пред да продолжите со склековите.

Откако ќе помине една минута, одморете се уште неколку минути, а потоа продолжете со истегнување на телото. Избројте колку склекови може да направите во минута. Резултатите ќе ги забележувате постепено.