Што има во внатрешноста на Tesla Model S моторот?

Во новото видео на YouTube каналот What’s Inside? ќе дознаеме што се крие во внатрешноста на електричниот мотор на Tesla Model S.

Ден и неговиот син Линколн преку хумористични забелешки откриваат што има во деловите на моторот стар седум години и од кои компоненти се состои.