Руски авиони и хеликоптери изведуваат воени вежби

За време на Aviadarts 2019 воениот турнир на дело своите воздушни вештини ги покажаа руските авиони и хеликоптери.

Настанот се случи пред бројни посетители на полигон близу градот Рјазан, околу 200 километри југоисточно од Москва.

Покрај домаќинот Русија учествуваат уште и Кина, Белорусија и Казахстан.