Путин му купи сладолед на Ердоган

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган е во посета на Русија кај неговиот колега Владимир Путин кој пак како вистински домаќин го почасти сладолед својот гостин.

„Ќе платиш и за мене?“, се слуша како Ердоган му вели на Путин на што рускиот претседател возвраќа: „Се разбира, ти си мој гостин“.