Авто новости

Porsche 911 e виновен за лошата продажба на Aston Martin Vantage

12. ноември 2019 - 12:15 | М.С.

Не е тајна дека на компанијата Aston Martin оваа година не ѝ цветаат рози, а една од причините е актуелниот спортски автомобил Porsche 911(992).

По успехот во 2018 година, британската автомобилска компанија оваа година има слаба заработка од продажбата во Европа.

Од компанијата признаваат дека основната причина е лошиот одзив за купување на новата генерација на спортскиот Aston Martin кој е продаден само на 878 европски купувачи. 

За лошата продажба, главен виновник се смета германскиот спортски автомобил Porsche 911, кој само во септември се продаде на 1.773 купувачи.

Луксузната компанија го пoкажа тизерот за новиот Aston Martin SUV DBX,  за кој се надеваат дека ќе ја подобри финансиската ситуација на нивната компанија.