Погледнете како противпожарен авион влегува во пеколот на Евија

Авиони и хеликоптери помагаат во гасењето на огромните пожари на вториот најголем грчки остров, Евија.

Токму летањето кон пламените јазици личи како на сцена од холивудски филм со беспрекорни специјални ефекти.