Поглед во иднината: Архитектонски чуда кои можеби ќе ги видиме за 30 години

Не е лесно да се претпостави како нашите животи ќе се менуваат со понатамошниот развој на технологијата и идеите на младите визионери. Иднината е неизвесна, а останува да видиме дали тоа што го предвидуваат визионерите навистина ќе се оствари.

Во оваа галерија нудиме поглед во иднината на архитектурата што многу архитекти сметаат дека ќе се оствари за 30 години. Меѓу нив има авион од соништата кој не загадува, град што плови на Винсент Калебот, ресорт кој функционира како приватен остров со свој извор на енергија, јахта остров со водопад, базен и мал вулкан и слично.