Неделата низ фотографии (10.08 – 16.08)

Насилните протести во Хонгконг, бодибилдинг настан во Лима, Перу, руски авион кој принудно слета во поле по судир со птици, силниот пожар во Евија, Грција,  муслиманскиот празник Курбан Бајрам, поплави во Пакистан, метеорски дожд се дел од настаните актуелни во последните седум дена.

Sputnik објави нова галерија од фотографиите кои ја одбележаа неделата.