Најтенката механичка тастатура до сега

Компанијата Logitech, вчера претстави две нови механички тастатури чија главна карактеристика е тоа што се неверојатно тенки.

Во прашање се моделите G915 Lightspeed и G815 Lightsync кои имаат ултратенок дизајн. Висината на овие тастатури се 2,2 милиметри. Нема разлика помеѓу овие два модели, освен тоа што G915 е вежична варијатна. Од Logitech велат дека батеријата може да издржи неверојатни 135 дена играње без употреба на кабел, со исклучено RGB осветлување.