Најдобрите моменти од Светското првенство во ритмичка гимнастика

Повеќе од 300 гиманстичари од 61 земја учествуваа во светското првенство во ритмичка гимнастика.

Луѓе од целиот свет се собраа во Баку, главниот град на Азербејџан за да им се восхитуваат на флексибилноста и на  грациозноста на учесниците на 37-то светско првенство во ритмичка гимнастика.

Спортскиот настан се одржа под мотото „Бајките оживуваат“. Sputnik ги објави некои од најдобрите моменти.