Како светот го прослави празникот Ноќ на вештерките?

Празникот Ноќ на вештерките стана глобален феномен одбележан со прослави низ светот, но и како дел од паради и дел од други слични празници.

BBC направи селекција од фотографии на прослави на празникот низ различни делови во светот.