Како функционира болид со шест тркала?

Низ историјата имало многу легендарни Ф1 болиди, но ретко кој може да се мери со неверојатниот Tyrrell P34, единствениот болид што се натпреварувал и победил на Ф1 возејќи на повеќе од четири тркала!

Што го прави овој болид толку посебен и како фунционира, погледнете во видеото на Drive Tribe.