Фотографии што ја одбележаа неделата (17.08 – 23.08)

Пожарите во Бразил и Алјаска, но и други делови низ светот, протестите во Хонгконг, важни политички средби на светските лидери пред Самитот Г-7 и други настани документирани од најдобрите фотографи во светот се дел од галеријата на Sputnik.

Погледнете кои настани ја одбележаа изминатата недела.