Дали хеликоптерот на НАСА ќе може да лета на Марс?

Дали може да се лета на Марс? Тоа е прашање што ги мачи вселенските научници долго време.

НАСА изработи хеликоптер што влегува во последната фаза на тестирање во вештачки услови како на Црвената планета и вистинскиот тест ќе го доживее во 2020 година кога ќе биде лансиран на Марс.

Погледнете што сработија научниците на НАСА досега.