Астронаутите од Меѓународната вселенска станица успешно се вратија на Земјата

Членовите на Меѓународната вселенска станица успешно се вратија на Земјата, откако Soyuz се спушти во Казахстан. Рускиот космонаут Алексеј Овчинин, Американецот Ник Хаг и првиот астронаут од Обединетите Арапски Емирати, Хаза ал Мансури беа членови на Експедиција 60.

Овчинин, Хаг и Ал Мансури стигнаа на Станицата на 25 септември и минаа една недела во вселената, вршејќи експерименти. На Станицата сега се останати тројца астронаути.

Овчинин и Хаг доживеаја проблеми по лансирањето поради што активираа итно слетување на висина од 50 километри. Сè мина според планот, така што поминаа без повреди.